Een beetje inspiratie voor een voedzaam voorgerecht of lunchgerecht. Vol gezonde vetten vanuit de avocado en de tonijn. Niet moeilijk te bereiden.
Ingrediënten tonijntaartje 2 personen:
- 200 gram tonijn
- 1 avocado
- 0.5 rode ui heel fijn gesneden
- gebakken uitjes
- blokjes mango voor een zoete twist
- 2 tl sesamzaad
- 1 el sesamolie
- 1.5 el tamari of sojasaus
- scheutje limoensap
- peper en zout naar smaak
- mayonaise als garnering
- balsamico siroop als garnering ernaast of erop.
- beetje rode peper als je van wat meer pittig houdt
- Nodig: bakring
Bereiding tonijntaartjes
- Snij de avocado in blokjes en doe in een kom.
- Doe hier de gesnipperde halve bij in.
- Voeg wat limoensap toe en meng dit voorzichtig door elkaar zodat de avocado blokjes heel blijven.
- Snijd de tonijn in blokjes en doe deze in een ander kom.
- Meng deze evt met de rode peper, en voeg de sojasaus, de sesamolie en het sesamzaad toe. Zout en peper naar smaak.
- Plaats de bakring op het bordje dat je wilt gebruiken.
- Doe een laagje van de avocadomix in de ring.
- Daarbovenop een laagje van de tonijnmix.
- Doe een laagje van de mangoblokjes er bovenop en haal de ring weg.
- Garneer het tonijntaartje en/of het bord met de mayonaise , balsamicosiroop, sesamzaadjes en evt wat gebakken uitjes
- Serveer het gerecht direct.
Geniet ervan!