fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

STOELYOGA

wat is stoelyoga

Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en je mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op of naast of achter een stoel.  Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Geschikt voor iedereen die door bepaalde redenen niet kan of wil deelnemen aan yoga op de mat. Door bijvoorbeeld een knieblessure. 

Opbouw van de les

We starten de les altijd met een meditiatie of ademhalingsoefening.

Daarna doen we oefeningen om de nek, schouders, armen rug en buik, benen soepel en sterk te maken. Hiervoor gebruiken we de stoel. Er is altijd een optie om een oefening zo uit te voeren dat deze ook bij jou past. We proberen de spieren te versterken maar ook te stretchen. Ook gebruiken we de stoel voor bijvoorbeeld balansoefeningen. Deze worden dan vaak staand uitgevoerd. Hoe ouder we worden hoe meer problemen we krijgen met onze balans. Door dit te oefenen zorg je ervoor dat je stabieler staat en dus ook minder snel valt.

De les beëindigen we altijd met een eindontspanningsoefening. (savasana). Dit kan op de stoel of eventueel ook een matje als je dan beter kunt ontspannen.

Voor wie is Stoel Yoga? 

Stoelyoga is voor iedereen. Jong, oud, dik, dun. Als je op een stoel kunt zitten dan kun je deze vorm van yoga beoefenen. Afhankelijk van lichamelijke beperkingen en blessures kun je de verschillende oefeningen uitvoeren op je eigen niveau.  Er zijn bijna altijd opties te bedenken. 

Benieuwd of Stoelyoga iets voor jou is? Kom een les meedoen, dan weet je al heel snel of je het leuk vindt.  Je maakt dan direct kennis met de trainer en de groep. Bel of mail ons om je aan te melden.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.