fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Personal training buiten

In het bosrijke Luttenberg onderdeel van de gemeente Raalte 

Zit jij de hele dag al binnen dan is buiten trainen heerlijk en gezond! 

Personal training buiten biedt veel voordelen zowel fysiek als mentaal.  En we hebben het geluk dat we in een supermooie omgeving wonen en werken. Bos, weilanden, zandkuil veel mogelijkheden voor leuke en uitdagende trainingen.

Waarom personal training buiten zo veel voordelen heeft

Zit je de hele dag al binnen? Hou je van buiten zijn? Dan ben je bij ons aan het goeie adres. Want wat is er nu fijner dan buiten trainen? 

Frisse lucht

Trainen in de buitenlucht geeft je de mogelijkheid om te genieten van frisse lucht en de schoonheid van de natuurlijke omgeving in alle seizoenen. Dit geeft je een verkwikkend gevoel en een positieve mindset.

Veel variatie mogelijk

Tijdens het buiten trainen maken we gebruik van natuurlijke elementen zoals de heuvels, bankjes, grasvelden, omgevallen bomen om je training uitdagend en interessant te maken.  Zodat we kracht, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie kunnen trainen. 

Functioneel trainen

Buiten trainen is functioneel. Je traint je lichaam zoals je het ook in de dagelijkse praktijk gebruikt zoals tillen, duwen, trekken en draaien. Je fysieke fitheid stijgt en je bent beter voorbereid op alledaagse activiteiten. 

 

Vitamine D

Door buiten te trainen krijg je blootstelling aan zonlicht en de mogelijkheid om vitamine D op te nemen. Vitamine D is heel belangrijk voor je gezondheid van je botten, immuunsysteem en algemeen welzijn.  Het helpt ook het verbeteren van je stemming  en energieniveau. Groen moet je doen!

Mentale voordelen

De natuurlijke omgeving en het groen hebben een rustgevend effect en kunnen stress verminderen. Je stemming kan verbeteren buiten, je concentratie verhoogt en je krijgt een gevoel van ruimte en vrijheid. 

 

Sociale interactie

Samen trainen op afspraak werkt motiverend en inspirerend. Je blokt je agenda en er is veel minder ruimte voor uitstel en afstel want de afspraak met je Personal trainer staat.  ‘s Morgens voor het werk of onder werktijd. Daarna kun je weer fris aan de slag. 

personal training buiten Luttenberg

Onze aanpak

Tijdens een eerste gesprek luisteren we naar jouw verhaal en nemen de tijd om specifieke behoeften en beperkingen te begrijpen. We bespreken de huidige fitheid, je bewegingsmogelijkheden en doelstellingen.  Op basis daarvan gaan we een persoonlijk trainingsprogramma samenstellen dat rekening houdt met je  huidige energieniveau en eventuele lichamelijke beperkingen. 

Tijdens de training is er aandacht voor kracht maar ook voor uithoudingsvermogen. Flexibiliteit en functionaliteit. Wij maken gebruik van je eigen lichaam en de natuur en alles wat daar aanwezig is. Dit is ook de manier waarop je je lichaam in de dagelijkse praktijk gaat belasten en daarom het meest functioneel.  We richten ons dus op kracht en het verbeteren van de algehele conditie, het bevorderen van jouw welzijn. 

De trainingen zijn progressief opgebouwd, zodat je geleidelijk fitter en sterker wordt. Hierbij houden we rekening met jouw individuele  tempo en grenzen.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.