fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

WAT IS BOOTWALK ?

Bootwalk is een milde vorm van bootcamp. Je loopt niet hard, maar wandelt en doet ondertussen spierverstevigende oefeningen en af en toe een cardio oefening.  Hierdoor gaat je metabolisme en je verbranding omhoog.  Door het bos in Luttenberg en/of tussen de weilanden en langs de sloten. Ondertussen genieten van de natuur. De planten, de vogels en af en toe spotten we ook nog wel eens een ree. Weer of geen weer, zon, regen en wind. Zomer en winter. Het gaat altijd door. Vaak maken we gebruik van de X-co’s. Dit om de armen een beetje extra te trainen.

Bootwalk Top Fit Salland
Bootwalk zaterdag Top Fit Salland

VOOR WIE IS BOOTWALK GESCHIKT?

Voor iedereen. Jong, oud, dik of dun. De bootwalk is geschikt voor iedereen.  Alle leeftijden en niveau’s.  je kunt de oefeningen zo zwaar maken als je zelf wilt en kunt. Het is leuk en gezellig om te doen. Ook als je herstellende bent van een blessure of bij zwangerschap.

WAT TRAIN JE TIJDENS DE BOOTWALK?

Spierverstevigende oefeningen zorgen voor meer kracht en een strakker lichaam. Benen, Billen, Buik, Armen, Borst, Rug. Je verbranding gaat omhoog door meer spiermassa. Uithoudingsvermogen verbetert door het wandelen en de cardio oefeningen. Wil jij je ook graag gezond en vitaal voelen? Dat heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand.

GezondheidsVOORDELEN BOOTWALK en Wandelen

  • Goed voor hart- en bloedvaten. Je hartslag gaat omhoog, je bloed gaat stromen.
  • Verlagen cholesterol. 
  • Goed voor de lijn. Door dagelijks een uurtje te bewegen verklein je de kans op obesitas met wel 50 %.
  • Goed voor je spieren en botten.  Buiten bewegen zorgt voor opnamen van vitamine D. Dit zorgt voor versterken van de botten en dus minder kans op osteoperose en botontkalking.
  • Goed voor je brein.  Bewegen in de natuur verlaagt de symptomen van depressies en sombere gedachtes en stress. Het kan zorgen voor verbetering van je geheugen en je concentratie verbeteren.
  • Goed voor je slaap. De spijsvertering werkt beter doordat je beweegt en je darmen hebben daardoor gedurende de nacht meer rust Dit bevordert de duur van de slaap maar ook de kwaliteit van de slaap.
  • Goed tegen diabetes. Beweging zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel gelijkmatiger wordt omdat de suikers in je bloed direct ingezet kunnen worden voor de beweging die je op dat moment doet.
  • Goed tegen Alzheimer. Het risico op het krijgen van dementie neemt af als je regelmatig beweegt. Maar ook als je al dementie hebt zorgt beweging voor het vertragen van het proces.

80/20 regel gezondheid

Ziekte wordt voor 20% bepaald door aanleg, en voor 80% door leefstijl.

Bewegen en gezonde voeding zijn van grote invloed hierop. Dus neem het heft in eigen handen en kom in beweging bij de bootwalk. Lekker wandelen, spier verstevigende oefeningen in combinatie met veel lol.

Benieuwd of deze bootwalk iets voor jou is?  Bel of mail ons om je aan te melden voor een proefles of  voor meer informatie. Kom meedoen met de groep. En beoordeel zelf  of deze workout iets voor jou is.

Ervaringen van onze sporters met de bootwalk

Met Bootwalk begin je het weekend goed. Op een ontspannen en leuke manier fit worden. Ik ga er graag naar toe. Stevig wandelen, afwisselende routes, goede oefeningen, leuk gesprek en lol met elkaar.

Martine Scholten

Ontspannen en leuk begin van het weekend

2 of 3x per week kom ik sporten. Als één van de oudste leden sluit ik aan bj de 50+ Move It en Bootcamp, en bij de Bootwalk. Ik voel me fitter en mijn bloedsuikerspiegel is ook veel stabieler geworden. Deze waardes verbeteren zodra ik meer in beweging kom. 

Henk Holtmaat

Voel me veel fitter door het sporten

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.