fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Broga –  yoga voor mannen

Wat is broga – yoga voor mannen

Yoga is niet alleen voor vrouwen maar zeker ook voor mannen. Want ook mannen hebben baat bij een flexibeler lichaam en een goede ademhaling. In deze les een mix van actieve houdingen waarbij je de spieren aanspant en lengte creëert in je spieren.  En ontspannen houdingen. Dit zorgt voor een lichaam dat beter in balans komt. Je houding wordt beter waardoor je bijvoorbeeld efficiënter kunt adem halen. En zeker ook als je actief sport of lichamelijk werk hebt kan het belangrijk zijn om je lichaam meer in balans te brengen. Bij actieve sporten verkort je vaak je spieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je heupbuigers tijdens het hardlopen of fietsen of tijdens het zitten, door deze weer op te rekken zorg je ervoor dat er minder spanning op je rug komt en je rechter op staat. Ook regelmatig aandacht voor balans houdingen, waarbij het aanspannen van o.a. de core heel belangrijk is. Daarnaast tijdens elke les ook een aantal houdingen vanuit ontspanning. Het loslaten van spierkracht en het rekken van het bindweefsel dat onder andere om deze spieren zit. Zodat je meer flexibiliteit in je lichaam krijgt.

 

Broga yoga voor mannen
Broga yoga voor mannen

Moet je lenig zijn

Je hoeft echt niet lenig te zijn. We zoeken juist de mogelijkheden van jouw lichaam op en gaan daarmee aan het werk. De yogahoudingen in combinatie met de adem- en ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je bewust leert aanspannen en ontspannen.

Is yoga zweverig

Yoga heeft soms nog een imago van zweverig en geiten wollen sokken. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Iedere yoga instructeur heeft een eigen manier van lesgeven. Zoek de instructeur die bij jou past.  Tijdens deze les met mannen onder elkaar is er zeker ook tijd voor een grap. Maar ook is er bewust tijd om de mogelijkheden van je eigen lichaam beter te leren kennen. Door focus hierop kun je gaan voelen welke spieren je aanspant, waar er ruimte in het lichaam is om dieper in een houding te komen. Maar ook voelen waar je grens ligt. Dieper of verder in een yogahouding (asana)  is niet altijd beter.  Een mannen lichaam heeft vaak weer andere beperkingen dan een vrouwenlichaam.

Benieuwd of Broga (yoga voor mannen) iets voor jou is? Kom een les meedoen, dan weet je al heel snel of je het leuk en/of nuttig vindt.  Je maakt dan direct kennis met de trainer en de groep. Bel of mail ons om je aan te melden.

Broga is goed voor mijn lijf. Sinds ik ermee begonnen ben heb ik minder last van spierpijn na het sporten en word ik leniger. De lessen zijn afwisselend en leuk. 🙂

Bart Fleer

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.