fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Waarom zou je aan krachttraining doen? Beter is eigenlijk de vraag: Waarom doe jij nog niet aan krachttraining?

Je wordt echt niet direct een bodybuilder als je aan krachttraining doet. Daarvoor moet je heel veel trainen en een aangepast voedingspatroon volgen. Maar krachttraining heeft wel heel veel positieve effecten op lichaam en geest.

Positieve effecten van krachttraining:

 1. Krachttraining heeft een positief effect op de gezondheid van je hart en bloedvaten.  Je verlaagt de kans op een hoge bloeddruk en het heeft een positieve invloed op je cholesterol.
 2. Spiermassa neemt toe waardoor je strakker in je vel komt te zitten. Je vetmassa neemt af. Daardoor zie je er beter uit. Spieren zijn zwaarder dan vet, maar hebben een veel grotere omvang. Dus iemand van 100 kg met veel spiermassa ziet er heel anders uit dan iemand van 100kg met veel vetmassa.
 3. Tijdens een periode van gewichtsverlies beschermt het je spiermassa.
 4. Verhoging van je metabolisme (je verbranding) door meer spiermassa ook in rust.
 5. Je voorkomt osteoporose (botontkalking). Hoe ouder we worden hoe meer de botdichtheid in je lichaam afneemt. Door krachttraining kun je dit proces tegengaan en dus zorgen dat je botdichtheid op peil blijft.
 6. Met sterkere spieren voorkom je blessures. Een boodschappenkratje uit de auto halen is makkelijker als je sterke spieren in armen, rug en buik hebt. En zo zijn er nog heel veel situaties in het dagelijks leven te noemen waarbij je voordeel hebt van sterke spieren.
 7. Vermindering van rugklachten bij juiste uitvoering van de oefeningen
 8. Zorgt voor meer onafhankelijkheid als je ouder wordt.
 9. Verbeterd je glucose- en insulinehuishouding. Dit is vooral belangrijk als je diabetes type 2 hebt en of in een voorstadium hiervan bent.
 10. De bloeddruk verlaagt in rust.
 11. Pijnverlichting bij artrose doordat je spieren meer opvangen.
 12. Je mentale weerbaarheid vergroot. Je zelfvertrouwen groeit.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.