fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Iedereen is van nature lui. En de technische ontwikkelingen maken dat we steeds luier worden. De afstandsbediening deed zijn intrede. De elektrische fiets is tegenwoordig hip, ook voor kleine afstandjes. Zelfs veel jeugd fietst niet meer op een gewone fiets. (Ook onze kinderen zouden het liefst een elektrische fiets krijgen). De roltrap en de lift staan vol in beeld als we een bedrijf, winkel of een station of zelfs al bij diverse grote scholen binnen komen en de gewone trap is weggestopt in een uithoek. Hoeveel mensen nemen nog de trap als er ook een roltrap of lift is? Iedereen heeft tegenwoordig een eigen printer op het bureau en de kopieer machine wordt steeds minder gebruikt. Koffie wordt door 1 persoon voor de hele afdeling gehaald. De kantoormensen komen de stoel nauwelijks meer af.

Sedentair gedrag (te veel zitten) is een groot probleem aan het worden. Je heupbuigers (de spieren die je gebruikt om je been te heffen) raken verkort door het vele stilzitten en bank hangen met op lange termijn houdingsproblemen als gevolg. Lichaamsgewicht en vetpercentage neemt toe Je krijgt steeds minder energie doordat je te weinig beweegt.

Maar niet getreurd! Je kunt jezelf heel makkelijk nieuwe gewoontes aanleren. Zet je printer weer wat verder weg. Haal zelf je bakkie koffie/thee of beter nog regelmatig een glas water. Dan moet je vanzelf ook wat vaker moet plassen en ben je dus weer in beweging. Telefoneer lopend. Neem de gewone fiets. Parkeer de auto op de verst mogelijke parkeerplaats, of een paar straten verderop. Ga op zoek naar de gewone trap. Breng de kids naar school lopend, of op de fiets. Maak een wandeling tijdens de lunch of na het avondeten. Integreer bewegen gedurende de hele dag. Want met iedere beweging die je maakt zet je weer een aantal spieren aan het werk. En ook voor spieren geldt: Use it or Lose it. Sport daarnaast nog 2 x per week intensief om je spierkracht te verhogen en je levert een positieve bijdrage aan je eigen leven. Maak hier tijd voor. Je krijgt echt meer energie en je zult je fitter voelen. Wie wil dat nu niet?

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.