fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Steeds  meer ontdek ik de mogelijkheden van pompoen.  Maar de kinderen houden meer van tomaten Dus maar eens een mix geprobeerd met tomaten en pompoen. En ik vind deze Tomaten-Pompoensoep erg lekker!

Bovendien is dit de ideale manier om groenten aan je dag toe te voegen. Want meer groente eten is belangrijk om ons immuunsysteem te versterken en ons lichaam gezonder te maken. Kies hierbij voor afwisseling. Iedere groente bevat weer andere voedingsstoffen. Hoe meer divers je eet hoe meer verschillende voedingsstoffen je dus  binnenkrijgt. Dit is goed voor jezelf en dus ook goed voor de mensen om je heen.

Ingrediënten Tomaten-Pompoensoep

  • 1 pompen ongeveer 800 gr
  • 1200 gram tomaten. In dit geval trostomaten.
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bouillonblokjes (zonnatura) groente bouillon
  • 1 liter water
  • kookroom
  • kruiden: paprikapoeder, komijnzaad, peper
  • Optie: rundergehaktballetjes of vegetarische balletjes of geroosterde pompoenpitjes.

Bereiding Tomaten-Pompoensoep:

  1. Snij de ui en de knoflook en fruit deze in olijfolie met 2 tl paprikapoeder en 2 tl komijnzaad   . (3 tot 4 min)
  2. Voeg de in blokjes gesneden pompoen (inclusief schil) en de in blokjes gesneden tomaten toe.
  3. Even mee bakken.
  4. Voeg daarna een liter gekookt water en de 2 bouillonblokjes toe en laat 30 minuten sudderen,
  5. 5 Pureer de ingrediënten tot een soep.
  6. Voeg de gehaktballetje/vega-balletjes toe en verwarm dit totdat ze gaar zijn.
  7. Voeg de kookroom toe om het wat romiger te maken. Dit kun je ook weglaten.
  8. Naar smaak peper toevoegen om het pittiger te maken.

 

Serveer met wat peterselie en/of geroosterde pompoenpitjes en geniet van een lekkere warme kop soep vol groenten.  Ook lekker bij de lunch of ‘s avonds bij het diner of later op de avond.

Tip: ik verwacht dat de Marokkaanse Ras el Hanout kruiden ook heel lekker zouden kunnen zijn in deze soep.  (i.p.v. paprikapoeder en komijnzaad).

Tip: dit is een grote pan vol. Vries een gedeelte in zodat je later nog eens kunt genieten van de soep.

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.