fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Thermokleding tijdens het sporten (buiten) is prettig en aan te raden. Niet alleen in de winter maar ook in de zomer.  Thermokleding en thermo-ondergoed houden je lichaamswarmte vast en zorgt ervoor dat het transpiratievocht afgevoerd wordt.

Warm en droog houden van het lichaam.

Als je intensiever beweegt dan word je lichaam warm.  Bootcampen, Indoor (outdoor) Cycling, fietsen, hardlopen, wandelen zorgen er allemaal voor dat je warmte produceert. Deze warmte wordt door de thermokleding/ondergoed vast gehouden. Het gevolg is dat je lichaam warm blijft en dus minder hard hoeft te werken om je lichaam op temperatuur te houden. Deze energie kun je dan weer investeren in het bewegen zelf.

Ook zorgt thermokleding/ondergoed ervoor dat transpiratievocht/zweet af te voeren naar buiten.  Er is wel verschil in kwaliteit van thermokleding/ondergoed.  Gevolg dat je niet te snel afkoelt doordat het zweet koud wordt.

Ook in de zomer kan bepaald thermisch ondergoed ervoor zorgen dat vocht wordt afgevoerd en je lichaam dus niet oververhit raakt.

Let dus goed op welke functie je thermoshirt heeft. Voor kou of warmte is een ander shirt nodig.

Waarom geen katoen dragen tijdens intensief sporten

Een katoenen hemd en t-shirt absorbeert al het zweet dit blijft dus in het shirt zitten.  Net als een spons. Hierdoor koelt je lichaam snel af in de winter.  Bovendien droogt een katoenen hemd of shirt ook heel slecht op. Hierdoor krijg je het koud, ga je rillen. Het duurt dan lang voordat je spieren weer warm worden.

Kleding in laagjes

  1. De eerste laag is thermo-ondergoed. Draag dit dus direct op je huid. Het zweet wordt opgenomen door je shirt en je huid blijft droog. Bovendien zorgt thermokleding voor  een klein laagje lucht tussen je huid en het shirt. Deze stilstaande lucht houd je warm, zodat je makkelijk je lichaamstemperatuur kunt behouden.  Thermoshirts en broeken zijn vaak te krijgen in verschillende diktes (afhankelijk van de temperatuur)
  2. Daar bovenop trek je een shirt/trui/jasje/sweater.
  3. En eventueel kun je daarboven overheen nog een 3e laag aantrekken. Een waterdichte jas van goretex of gelijkwaardig materiaal. Dit beschermt je tegen regen, sneeuw en wind.

Dus zeker nu we veel meer buiten sporten i.v.m. corona zorg dan voor een goede onderlaag en bovenlaag.  Zodat je niet ziek wordt.

Ook wij kunnen thermokleding van Craft voor je bestellen. Neem dan even contact met ons op.

 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.