fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Pannacotta met bosvruchten

Een heerlijk dessert voor tijdens de kerstdagen of gewoon als je gezellig gaat eten samen.  Makkelijk vooraf te bereiden. Dit voorkomt stress tijdens het diner.

Ingrediënten pannacotta (4 personen)

Magere vruchtenkwark zonder suiker 300 gram
Slagroom mager 125 ml
Suiker 50 gram
Gelatine 4 blaadjes (6 gram)
Bosvruchten ingevroren 200 gram

Bereiding Pannacotta:

Gelatine 5 min. laten weken. In een steelpan slagroom met suiker aan de
kook brengen en roeren tot dit is opgelost. Room nog 3 min. aan de kook
houden, 3 blaadjes gelatine uitknijpen en van het vuur af direct door de hete room
mengen. Steelpan met roommengsel in (spoel)bak met ijskoud water zetten
en roer het roommengsel nog even door. Gebruik kleine hoge glaasjes
of champagneglazen. Mengsel in vormpjes scheppen, plaats circa 2 uur
in de koelkast, totdat de Panna cotta stevig is.

Ontdooi ondertussen de
bosvruchten zodat deze erop geschept kunnen worden. Hiervan kun je 100 gram zachtjes verwarmen en hier een blaadje gelatine doorheen doen. Verdeel dit over de glaasjes. Decoreer op het laatst met de overige 100 gr bosvruchten. 

In totaal ongeveer 175 kcal per toetje,

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.