fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Strakker in je vel door krachttraining

Afvallen, gewicht verliezen, doe je door minder energie in  te nemen dan dat je verbruikt. Met cardio training en krachttraining kun je de energie die je verbruikt verhogen. Dus ja, door te trainen kun je afvallen. Maar helaas is de energie die je verbruikt met sporten niet gigantisch en je zult dus ook je voedingspatroon aan moeten passen om af te vallen.

Voordelen van krachttraining

  • Je zorgt voor meer spiermassa en dus gaat je basismetabolisme (je basisverbranding) omhoog. Dit zorgt ervoor dat je ook in rust meer calorieën verbrandt. Dus zelfs op momenten dat je niets doet verbrandt je meer.
  • Je lichaam komt meer in vorm door krachttraining. Dus soms val je niet in gewicht af maar wel in centimeters. Spieren nemen namelijk minder ruimte in dan vetmassa. En dus zie je er slanker uit.
  • Doordat je je spieren versterkt behoudt je de kracht en mogelijkheden van je lichaam. Zeker als je ouder wordt is dit heel belangrijk.
  • Je verhoogt je insulinegevoeligheid. Dus de suikers kunnen makkelijker verwerkt worden met minder insuline.
  • Bovendien is visceraal vet (buikvet) schadelijk voor bijvoorbeeld je organen. Dus door je vetmassa omlaag te brengen vergroot je de fysieke gezondheid van je lichaam.

Er zijn diverse manieren om je kracht te trainen. Hoe diverser je traint hoe sterker je lichaam wordt. Dus combineer kracht, cardio en flexibiliteit voor een gezond lichaam. Eet en drink daarnaast gezond.

Wil je ook weten wat wij voor je kunnen betekenen hierin?

 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.