fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Een heerlijke frisse salade voor een zomerse dag. Ook lekker bij een bbq. 

Ingrediënten watermeloensalade:

  • Watermeloen
  • Verse munt
  • Feta

Watermeloen fruit of groente

Watermeloen valt eigenlijk onder de noemer groente. Ze zijn lekker en gezond. De watermeloen doet zijn naam eer aan want die bestaat voor 95% uit water. Dus een goede dorstlesser. En bevat in verhouding weinig kcalorieën. 30 kcal per 100 gram. En ook veel vezels die zorgen voor een voldaan gevoel en een goede spijsvertering. 

Veel vitamines en gezondheidsvoordelen door watermeloen

Watermeloen bevat ijzer, kalium en vitamine C, vitamine B3 en B5 en Calcium, Fosfor en Magnesium.  Daarnaast lycopeen, betacaroteen. Dit zijn anti-oxidanten die je cellen beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn schadelijke cellen die bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten veroorzaken.  Daarnaast helpt het je huid herstellen tegen bijvoorbeeld zonnebrand. Betacaroteen wordt in je lichaam omgezet in vitamine A, dit zorgt voor een gezonde opbouw van je huid, haar en ogen.  Lycopeen is eigenlijk de kleurstof die de meloen rood kleurt.  Maar daarnaast is dit ook cholesterol verlagend.

De kalium zorgt voor een bloeddrukverlagend effect.  Het zorgt voor ontspanning van de bloedvaten. 

Vitamine C zorgt ervoor dat je lichaam goed kan herstellen van ontstekingen en blessures.

Ook bevat watermeloen Citruline.Dit is belangrijk voor je immuunsysteem. 

Eiwitten in de pitjes van een watermeloen zijn gezond

De pitjes van de watermeloen bevatten veel proteïne. Die helpen bij sterke spieren. Je kunt ze ook roosteren en dan in een salade verwerken. Of gewoon erbij op eten. 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.