fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Heb jij dat ook wel eens? Van die bruine bananen op de fruitschaal die dan niemand meer op eet?

Zeker als er al weer nieuwe gele bananen naast liggen. Niet weggooien!  Hiermee kun je een heerlijke en gezonde lunch of ontbijt maken.

Recept  bananenpannenkoek:

Mix 1 banaan met 2 eieren. (of een veelvoud hiervan)

Smelt een klein beetje boter of olie in een anti-aanbak koekenpan. Doe dit mengsel in kleine hoeveelheden in de pan.

Het is lastig om de pannenkoekjes om te draaien. Maak daarom kleine rondjes. Even bakken aan beide zijden. Bestrooien met een beetje kaneel. Voeg eventueel wat schijfjes banaan of wat bosvruchten (warm of koud) toe.  En geniet van een gezonde maaltijd zonder toegevoegde suikers.

De voordelen van kaneel:

Kaneel werkt regulerend op je bloedsuikerspiegel, het helpt tegen insulineresistentie kaneel verzadigt en het voorkomt dat je grijpt naar troosteten. Daarnaast heeft kaneel een positieve invloed op je lichaam. Het bevat anti-oxidanten, het werkt ontstekingsremmend, het beïnvloedt je cholesterol en heeft dus invloed op hart en vaatziekten.

De voordelen van rijpe (bruine) bananen:

Het versterkt je immuunsysteem. Het verbetert je cardiovasculaire gezondheid en bevordert de opname van calcium. Hoe rijper de banaan hoe groter de aanwezigheid van antioxidanten.

De voordelen van eieren:

Een ei bevat eiwitten die voor een verzadigd gevoel zorgen. Het is rijk aan aminozuren. Daarnaast bevat een ei ijzer, foliumzuur en vitamine B2, B12, E en D.

 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.