fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

POWERYOGA

WAT IS POWER YOGA

Poweryoga is een krachtige en intensieve vorm van yoga die zowel lichamelijke als mentale voordelen heeft. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van je kracht, je conditie en souplesse. Maar ook aan je balans, rust en energie. Een goede manier dus om een sterk en gezond lichaam te krijgen.  Dus zeker niet zweverig.

Vinyasa Flow

Omdat je de yoga-houdingen (asana’s) in een vloeiende serie (flow) uitvoert, in combinatie met een specifieke ademhaling (ujjayi breathing) bereik je een staat van concentratie. Door de combinatie van houdingen, ademhaling en bewegingen wordt het hoofd automatisch leeggemaakt. Het hele lichaam is er bij betrokken. Je spieren worden sterker, je houding wordt beter. Wil je graag iets minder flow, kies dan voor Hatha Yoga.

PowerYoga

Opbouw van een poweryoga les

Een poweryoga les start altijd met een korte meditatie en/of ademhalingsoefening.  Daarna wordt de les vervolgd met zonnegroeten om het lichaam op te warmen en voor te bereiden op de houdingen die komen gaan. Daarna volgen de houdingen, ook wel asana’s genoemd. Deze houdingen gebeuren in een serie/flow. Iedere week weer andere houdingen en focus gebieden. We sluiten de les af met een eindontspanning, ook wel savasana genoemd. 

power hatha yoga

YOGA ALS AANVULLING OP ANDERE SPORTEN

Poweryoga is ook voor actieve (duur) sporters een hele goede aanvulling op de training. Omdat je je spieren verlengt en sterker maakt kun je je houding verbeteren en loop je minder kans op blessures. Ook door de ademhaling te verdiepen kun je meer zuurstof opnemen en daarmee je sportprestaties verbeteren. Daarnaast heeft het invloed op het stimuleren van je bloedsomloop, en het zenuwstelsel. Bovendien kan het helpen je hormonale stelstelen je spijsvertering te verbeteren.

De nadruk ligt bij PowerYoga op het fysieke gedeelte van de yoga. Wel starten we de les altijd met een paar ademhalingsoefeningen en sluiten we af met een ontspanningsoefening (savasana).

Iedere week is er een nieuwe les, met soms verrassende combinaties.

Benieuwd of Poweryoga iets voor jou is? Kom een les meedoen, dan weet je al heel snel of je het leuk vindt.  Je maakt dan direct kennis met de trainer en de groep. Bel of mail ons om je aan te melden.

Yoga is voor mij heerlijk om na een drukke dag te onstpannen. Het is echt ontspannen door inspanning tijdens de poweryoga les.  Zo voelt het voor mij.

Sharon Schulten

Wat ik zo fijn vind aan de poweryoga is de afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Het helpt mij om sterk en fit te blijven. Yvonne en Marloes geven de lessen prettig en deskundig.

Miriam Hobert

Ik ben gestart met poweryoga na een blessure aan mijn enkel/achillespees. Mede door de yoga zijn de klachten langzaam verdwenen en houd ik mijn achillespees op lengte. Bewust bezig zijn met je ademhaling en in vlot tempo afwisselende houdingen helpen mij focus te houden. Voor mij is poweryoga: ontspanning door inspanning.

Ilse Reimink

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.