fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

INDOOR CYCLING -SPINNING

 Indoor cycling op wattage – SPINNING

Een intensieve cardio workout op muziek is Indoor cycling. Dit wordt ook vaak spinning genoemd. Wij hebben gekozen voor de Tomahawk IC7 fiets. Een fiets waarmee je heel gericht kunt gaan trainen. En ook je eigen progressie kunt gaan volgen. Op je eigen schermpje. Dus hoe hard fiets je? Hoeveel calorieën heb je verbrand? Welke afstand heb je afgelegd?  Wat is je gemiddelde wattage? Wat is je gemiddelde tempo?

Indoor cycling spinning

Voordelen van spinning voor je lichaam

De muziek, de kleuren van het schermpje en de persoonlijke aandacht van de trainer zullen je opzwepen om het maximale uit jezelf te halen. Je fietst een vast programma op muziek, met allerlei afwisseling in activiteiten, snelheden en weerstanden: de heuvel op klimmen, een vlakke weg, sprinten, enzovoort. Daardoor belast je je spieren, je hart en longen op verschillende manieren en dat levert een goede conditietraining, krachttraining en weerstandstraining op.

  • Je hart wordt sterker
  • Je krijgt meer longinhoud
  • Het is goed voor de doorbloeding van je spieren, pezen en aanhechtingen.
  • Je krijgt meer kracht in met name je onderlichaam.

Wielrenner of mountainbiker?

Kies voor een winterabonnement

Fiets je in de zomer liever buiten ? Dan kun je ook alleen in de winterperiode komen fietsen. Van oktober tot en met maart (6 maanden) voegen we extra lessen toe voor deze fietsers zodat je ook fit blijft gedurende de winter.  Korte avonden en slechter weer zorgen ervoor dat je vaak wat minder gaat fietsen in de wintermaanden. Je zult al gauw merken dat je uithoudingsvermogen minder wordt. Met een intervaltraining of duurtraining op de spinningfiets zorg je dat je in conditie blijft. Het voordeel van deze training is dat de instructeur, de muziek en je medesporters ervoor zorgen dat je het beste uit jezelf haalt. Zeker op de wattagefietsen waarmee we trainen. Smokkelen is bijna onmogelijk. Je zult zien dat je sterker  het nieuwe zomerseizoen in gaat. Lange afstanden fietsen of in de bergen wordt echt een stuk makkelijker.  Inmiddels zijn er al veel buitenfietsers die voor deze extra vorm van trainen kiezen. Op vrijdagavond hebben we in de winter ook een extra lange training van 1.5u waarin je je duurvermogen kunt vergroten.

Spinning voor wielrenners

Moet je een goede conditie hebben

Iedereen kan aan spinning doen. Je bouwt je conditie op vanaf het niveau waarop je op dat moment bent. Door een test te doen zorg je ervoor dat je op de juiste manier en met de juiste weerstand kunt starten met de les. In het begin zul je misschien nog niet iedere keer uit het zadel gaan, maar zodra je een aantal weken meegetraind hebt zul je hier steeds meer ervaring mee krijgen.  De trainer helpt je hierbij.  Spinning is echt heel anders dan buiten fietsen. De muziek en de tempoverschillen zorgen voor veel variatie. Er zijn ook veel deelnemers die buiten trainen niet leuk vinden, maar de spinning wel.  Na een uur fietsen ben je lekker moe en heb je flink gezweet. 

50+ Ook dan kun je aan spinning doen

Ook is er een speciale les voor de 50+ groep. In deze groep is de muziekkeuze aangepast. Het niveau in deze les hoeft niet anders te zijn omdat je op je eigen niveau en weerstand traint. Muzieknummers uit de jaren 60, 70, 80 en 90 afgewisseld met soms wat nummers van nu.  En je kunt altijd verzoeknummers indienen.

WatTAGE FIETSEN – coach by color

In een eerste kennismaking met deze fiets wordt via een test je maximale functionele trapwattage (FTW) gemeten. En aan de hand hiervan kun je heel gericht gaan trainen in kleurzones. Iedereen fietst in de les op zijn/haar eigen niveau. Elke zone heeft een kleur en deze staat voor een bepaald doel in je training.

De fiets geeft deze kleurzone aan via een schermpje op je fiets. De trainer kan dan ook controleren of je in de juiste zone traint en signaleren of je niet te hard of te zacht trapt of te snel of te langzaam. Na een bepaalde periode kun je een nieuwe test doen om te kijken of je vooruitgang hebt geboekt. Is dit het geval dan worden je zones aangepast. De volgende keer zal je misschien net iets zwaarder of sneller moeten trappen om toch in dezelfde zone te trainen. Zeker voor wielrenners en mountainbikers is dit een superaanvulling op hun trainingen op de weg of in het bos. Door heel gericht te trainen zullen zij hun buitenprestaties kunnen verbeteren.

spinning wattage fiets

Elke week lekker een uurtje je helemaal in het zweet werken.  De wattagefietsen zorgen ervoor dat ik mezelf uitdaag. Lekkere muziek van rock tot pop. Ook verzoeknummers mogelijk. De lessen wisselen regelmatig dus het verveelt nooit. Professionele en gezellige begeleiders. 

José Bakker

Al 6 jaar doe ik in de winter mee met de duurtraining. Super intensief. Goede muziek en iedere maand een ander interval en belasting programma. Mijn ideale aanvulling op lange MTB tochten en een goede voorbereiding op het zomerseizoen.

Patrick Boerkamp

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.