fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Wandelen.. waarom doen we het niet vaker?  Vaak zitten we vele uren tijdens een dag. Achter je bureau, in de auto. Wen jezelf aan om regelmatig een wandeling te maken. Zoek een maatje. Ga erop uit met je collega in de pauze. Goed voor je humeur. Goed voor je gezondheid.

Goed voor je longen en hart en bloedvaten

In de buitenlucht profiteer je van vitamine D. Een fris hoofd. Meer zuurstof. Betere doorbloeding van je huid. Even de kop leegmaken. Tijdens een wandeling van 20 minuten zet je toch al gauw 2000 passen. Langzamerhand werk je dan aan een betere conditie. Waardoor de stap naar iets intensievere sporten kleiner wordt.  Je spieren zijn in beweging. Je bloedvaten en longen zijn aan het werk tijdens een wandeling. Zuurstof naar je weefsels. De capaciteit van je longen vergroot.

Sterke botten

Je botten worden sterker. Dus de kans op osteoperose (botontkalking) vermindert. Je botten worden niet alleen sterker door ze te belasten maar er kan zelfs botgroei ontstaan. Je kraakbeen wordt gestimuleerd. Hoe ouder je wordt hoe belangrijker dit is.

Beter slapen

De kwaliteit van je slaap verbetert door het wandelen. In- en doorslapen lukt beter. En als je beter uitgerust bent heb je weer meer energie voor de dag.

Voorkoming of verbetering van ziektes

Maar wandelen helpt ook ter voorkoming of verbetering van ziektes zoals diabetes. Maar ook tegen ziektes zoals Alzheimer en Dementie, Depressies. Mensen zijn meer opgewekt en het geheugen functioneert beter.

Wandelen in combinatie met spierversterkende oefeningen

Leuk is het ook om in een groep te gaan lopen en ondertussen spierversterkende oefeningen te doen. Doe dit dan wel onder begeleiding van een trainer die je kan helpen met de juiste uitvoering van de oefeningen. Frisse lucht. Inspanning. Ontspanning. Sterke spieren. Wij noemen dit de Bootwalk

 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.