fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Vitaliteitsprogramma

Waarom een vitaliteitsprogramma
“Werkgevers die niets doen aan de vitaliteit van hun medewerkers krijgen het vroeg of laat voor de kiezen.” aldus blijkt uit onderzoek van de Open Universiteit (Tinka van Vuuren).

Gezonde en gelukkige medewerkers presteren beter omdat ze meer energie hebben, productiever en scherper van geest zijn. Bovendien is een gezonde medewerker minder vaak ziek en bespaart u ook op deze manier aanzienlijk in de kosten. En dit zorgt voor meer continuïteit in uw bedrijf, minder stress bij collega’s etc.

Voordelen:
Naast de voordelen van het vitaliteitsprogramma voor de werknemer zelf, heeft het programma dus ook veel voordelen voor de werkgever:

- een hogere productiviteit van uw werknemer
- lagere bedrijfskosten
- positiever imago van uw bedrijf zowel extern als intern
- het programma kan zowel intern (groepstraining) als extern (individu) uitgevoerd worden.
- Individueel vitaliteitsprogramma
- Het individuele vitaliteitsprogramma is opgebouwd uit meerdere onderdelen:    bewegen, voeding en gedrag.

In eerste instantie gaan we met uw medewerker in gesprek. We kijken naar de wensen en de interesses van de medewerker, de verbeterpunten en stellen op basis hiervan een persoonlijk programma samen. Blijvende gedragsverandering is vaak niet op korte termijn te realiseren. Daarom hebben wij gekozen voor een halfjaarlijks programma waarin we wekelijks afspreken met de medewerker.

Beweging

Beweging is hierbij een belangrijk onderdeel. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden gebaseerd op het verbeteren van het uithoudingsvermogen, de spierkracht en/of de lenigheid en houding van het lichaam. Dit kan zowel door binnen als buiten te bewegen afhankelijk van het doel en de interesse van de werknemer. Hierbij valt te denken aan conditietraining, bootcamp/bootwalk training, maar ook functioneel trainen en/of  yoga en pilates behoort tot de mogelijkheden. Ook combinaties van deze vormen van bewegen zijn mogelijk. De werknemer krijgt ook opdrachten mee om thuis of tijdens de pauzes mee aan het werk te gaan. Beweging moet een dagelijks onderdeel worden van de dag.  Lichamelijk inspanning zorgt namelijk ook voor geestelijke ontspanning.

Voeding

Daarnaast speelt voeding een belangrijk onderdeel in het vitaliteitsprogramma. Goede voeding is van groot belang voor iedereen. Je lijf moet je hele leven mee en moet dus goed verzorgd worden. Wij werken met voedingsprogramma’s op basis van de schijf van vijf . Op deze manier krijgt je lichaam genoeg vezels, vitamines, mineralen, koolhydraten, eiwitten en vetten binnen. Het voedingsprogramma brengt je lichaam in balans. Dit kan zijn om lichaamsgewicht te verliezen, maar ook om in gewicht aan te komen of om meer spiermassa op te bouwen. Veel mensen eten te weinig en grijpen daardoor eerder naar ongezonde tussendoortjes. Door je lichaam goed te voeden blijf je alert en voorkom je ziek worden, doordat je meer weerstand opbouwt. In het programma ontvangt de werknemer een werkboek waarin aanvullende informatie wordt verstrekt en vragen beantwoord moeten worden. Bewustwording van gewoontes is de eerste stap in het veranderprogramma. Het is een voedingsprogramma waar je je leven lang mee verder kunt.

Stimuleren

Door de wekelijkse bijeenkomsten blijven we in gesprek met de werknemer en kunnen we inspringen op eventuele vragen en/of problemen waar hij/zij tegen aan loopt. We kunnen stimuleren en motiveren. Een leidraad hiervoor is ook het dagboek, waarin de werknemer de dagelijkse beweging bijhoudt en of het voedingsprogramma goed gevolgd is. En wat eventueel oorzaken zijn van het niet kunnen/willen volgen van het programma. Hier vind een bewustwording van het eigen gedrag plaats.  Daarnaast kan hij/zij altijd tussendoor contact met ons opnemen bij vragen. Door het directe contact en de controle zal het eindresultaat eerder bereikt worden dan dat dit via de digitale bereikt wordt.

Op basis van testen op het gebied van uithoudingsvermogen, gewicht, vet% en bmi houden we de vorderingen bij. We bepalen haalbare doelstellingen en daarbij behorend subdoelen.  Met als beoogd eindresultaat een fittere en vitalere werknemer.

Dat wilt u als werkgever toch ook!  Het levert een win-win situatie op voor de werknemer en voor de werkgever.

Duur programma: 6 maanden 

Meer informatie? Bel of mail ons

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.