fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

Druk druk druk..

Je hebt van die dagen …, periodes … , maanden …,..  Wie herkent het niet tegenwoordig? Druk op het werk. Een sociaal druk leven met allerlei verplichtingen: verjaardagen, sportende kinderen, netwerkborrels, social media bijhouden. STRESS.  En dan moet je ook nog ergens tijd vinden om te sporten.  Pffff helemaal geen tijd voor, en geen zin in!

Waarom toch tijd maken voor beweging?

JAMMER. Want ik ben er van overtuigd dat jij door regelmatig te bewegen lekkerder in je vel komt te zitten. Creatiever wordt. Meer geconcentreerd en dus effectiever je werk kunt doen. Je stressniveau verlaagt.  Je hele mentale gesteldheid knapt er van op. Je humeur verbetert. En dat hoeft echt niet allemaal hoog intensief te zijn. Juist regelmatig en matig intensief bewegen zijn goed om je stress niveau te verlagen. Jij wilt toch ook hetzelfde werk wel in een kortere tijd kunnen doen? Creatiever zijn, meer goede ideeën ? Betere werksfeer. Tijd overhouden voor familie en vrienden. Een betere nachtrust.

Zorg voor je hersenen

CHRONISCHE STRESS tast je hersenen aan. Gelukkig zijn ook jouw hersenen flexibel en kun je met sport en bewegen je hersenen helpen te herstellen. Ook voldoende slaap en ontspanning dragen bij aan herstel van je hersenen.

Pak je agenda erbij

JIJ bent de enige die wat kan doen aan jou mentale en lichamelijke gezondheid. Waarom is een klant belangrijker dan dat je zelf bent? Plan gewoon die afspraak met jezelf in je agenda. En hou je er aan. Vaak werkt een vast tijdstip op vaste dagen het best. Dan ben je het minst geneigd om andere afspraken te plannen. Ga wandelen. Ga sporten/bewegen in een groep. Plan een afspraak met een Personal Trainer zodat je kunt trainen op een tijdstip dat voor jou handig is (En je hebt gelijk een stok achter de deur).

Kies vooral voor een vorm van bewegen die je leuk vindt. Anders heb je daar weer stress van. En bouw het sporten vooral rustig op.

Welke lichamelijke en geestelijke voordelen zou jij wel willen ervaren?

Meer en regelmatig matig intensief bewegen heeft veel voordelen.

  1. Je bloedcirculatie wordt beter en dus gaat er meer zuurstof naar je cellen. (ook naar je hersencellen)
  2. Je spieren worden sterker.
  3. Je uithoudingsvermogen wordt beter
  4. Je stress niveau daalt, waardoor o.a. je spijsvertering beter kan werken.
  5. Je ademhaling verbeterd.
  6. Sterkere botten.
  7. Je libido verbeterd
  8. Je lichaamshouding verbeterd.
  9. Je krijgt meer energie.
  10. Minder kans op een depressie

En er zijn nog veel meer voordelen te noemen……  Welke zou jij wel willen ervaren?

Van uitstel komt afstel dus ga voor fitte hersenen en een fit lichaam. Plan die afspraken in met jezelf.  

Wil je dat wij jou ondersteunen?

www.topfitsalland.nl/   |  bel:  06-53 33 01 06 | mail: info@topfitsalland.nl

 

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.