fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl
Top Fit Salland Yin Yoga Squat asana

wat is Hatha Yoga

In Hatha Yoga doe je oefeningen (houdingen) die de balans tussen lichaam en geest herstellen. Tegenwoordig is de balans in je lichaam en geest vaak verstoord. Door middel van de houdingen breng je jouw lichaam weer in evenwicht. De oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam en geest sterk worden, en flexibel. Je leert luisteren naar je eigen lichaam.  Hatha Yoga is een fysieke vorm van yoga met vooral niet bewegende asana’s (houdingen). Eerst kom je rustig in de houding. Waarna je een aantal ademhalingen in de houding blijft, zodat je de spanning over je lichaam kunt verspreiden. Je leert je concentreren op de houding en gebruik te maken van je ademhaling. Op deze manier gaan de houdingen makkelijker. Het gaat er niet om wie de houding het beste kan. Maar het is juist belangrijk dat je gaat luisteren naar je eigen lichaam en binnen je mogelijkheden gaat werken.

Critical Allignment

In de les worden ook invloeden vanuit de Critical Allignment Yoga toegepast. Dit is een eigentijdse vorm van yoga waarbij je je lichaam zo uit lijnt dat er eventuele spanningen wegvallen. Op een actieve manier en door technische uitvoering van de houdingen worden overbelaste spierpatronen verandert en  zal stress zal steeds meer de greep op je lichaam verliezen.

MOET JE LENIG ZIJN

Je hoeft niet lenig te zijn. De yogahoudingen in combinatie met de adem- en ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je bewust leert ontspannen. Op deze manier kan je lichaam herstellen en kun je weer helemaal opladen.

Benieuwd of Hatha Yoga iets voor jou is? Kom een les meedoen, dan weet je al heel snel of je het leuk vindt.  Je maakt dan direct kennis met de trainer en de groep. Bel of mail ons om je aan te melden.

Ik dacht dat het niets voor mij was. Toch geprobeerd. En ik moet zeggen heerlijk bewegen in een leuke gezellige groep. Duidelijke instructies. Mobiel blijven was het idee…en het helpt. Aanrader!

Erna Bloeme

Een wekelijks moment om  naar uit te kijken. Een uur voor mijzelf onder de prettige en deskundige leiding van Yvonne. Inspanning en ontspanning komt samen.  Daarna blij en voldaan naar huis.

Maaike Oortwijn

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.