fbpx
Mathijn 06 53330106 Marloes 06 51955910 info@topfitsalland.nl

HATHA YOGA

wat is Hatha Yoga

In Hatha Yoga doe je oefeningen (houdingen) die de balans tussen lichaam en geest herstellen. Je leert je lichaam beter kennen. Herkennen wanneer je welke spieren aanspant of ontspant. Door middel van de houdingen breng je jouw lichaam weer in evenwicht. De oefeningen zorgen voor concentratie, een sterker en flexibel lichaam. Je leert luisteren naar je eigen lichaam.  Hatha Yoga is een fysieke vorm van yoga met vooral niet bewegende asana’s (houdingen). Eerst kom je rustig in de houding. Waarna je een aantal ademhalingen in de houding blijft, zodat je de spanning over je lichaam kunt verspreiden. Je leert je concentreren op de houding en gebruik te maken van je ademhaling. Op deze manier gaan de houdingen makkelijker. Het gaat er niet om wie de houding het beste kan. Maar het is juist belangrijk dat je gaat luisteren naar je eigen lichaam en binnen je mogelijkheden gaat werken.

Critical Allignment

In de les worden ook invloeden vanuit de Critical Allignment Yoga toegepast die de focus legt op het uitlijnen van het lichaam. Waar je spieren aan moet spannen en welke spieren je moet ontspannen.

Hatha Yoga bij Top Fit Salland
Hatha yoga

MOET JE LENIG ZIJN voor yoga

Je hoeft niet lenig te zijn. Iedereen doet de houdingen binnen de eigen mogelijkheden van zijn/haar lichaam. Het ene lichaam is anders gebouwd dan het andere lichaam. Het gaat er helemaal niet om dat je een houding perfect moet uitvoeren. De houdingen zijn eigenijk bedoelt om te voelen wat er met je lichaam gebeurt. En dan daarin de spieren aan te spannen of te ontspannen binnen jouw grenzen. De yogahoudingen in combinatie met de adem- en ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je bewust leert ontspannen.

Benieuwd of Hatha Yoga iets voor jou is? Kom een les meedoen, dan weet je al heel snel of je het leuk vindt.  Je maakt dan direct kennis met de trainer en de groep. Bel of mail ons om je aan te melden.

Ik dacht dat het niets voor mij was. Toch geprobeerd. En ik moet zeggen heerlijk bewegen in een leuke gezellige groep. Duidelijke instructies. Mobiel blijven was het idee…en het helpt. Aanrader!

Erna Bloeme

Een wekelijks moment om  naar uit te kijken. Een uur voor mijzelf onder de prettige en deskundige leiding van Yvonne. Inspanning en ontspanning komt samen.  Daarna blij en voldaan naar huis.

Maaike Oortwijn

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag.